Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A reumás kutya nem él teljes életet

A nem kezelt arthritis, vagyis reumás ízületi gyulladás a kutyákat is megkínozza. A betegség kialakulásakor az ízületi porcok gyengülni kezdenek, ami erős fájdalmakkal jár. A reumás kutya nem tud teljes életet élni! Részletek »

A reumás kutya nem él teljes életet

Foghíjas szépség: a kutya fogfejlődési zavarai

A kedvtelésből, kiállítási célból tartott kutyák számának, és a kutyasport színvonalának megnövekedésével egyre gyakrabban kerülnek felszínre a foghiánnyal és különféle fejlődési rendellenességekkel bíró elváltozások. Részletek »

Foghíjas szépség: a kutya fogfejlődési zavarai

A csapzott macska hormonbeteg?

Ha a kutya bőre korpásodni kezd, a legtöbben kozmetikushoz szaladnak, pedig állatorvoshoz kellene vinni. Részletek »

A csapzott macska hormonbeteg?

A chihuahua az egyik legerősebb kutya

A chihuahua mérete a gyengécske, elesett, túlérzékeny kiskutya benyomását kelti az emberben, pedig a világ legkisebb kutyája tovább él, mint bármely másik kutyafajta. Többnyire kicsattanó egészségnek örvend, bár neki is akadnak gyenge pontjai. Részletek »

A chihuahua az egyik legerősebb kutya

Alternatív állatgyógyászat: kutya akupunktúra

Kínában évezredek óta bevett gyógyító módszer az akupunktúra, mely a test bizonyos pontjain elhelyezkedő meridiánok stimulálásával szabályozza a pangó energiát. Nekünk, emberszabásúaknak bevált, de vajon gyógyítható-e egy kutya akupunktúrával? Részletek »

Alternatív állatgyógyászat: kutya akupunktúra

A kennel köhögés gyógyítása

A kennel köhögés sokszor magától is elmúlik, mint az embereknél egy "megfázás". Azonban gyulladáscsökkentőkkel, köhögéscsillapítókkal vagy éppen hurutoldókkal, immunerősítő szerekkel, vitaminokkal, és szükség esetén antibiotikummal a betegség lefolyása gyorsítható, a tünetek (főképp a kínzó köhögés) enyhíthetőek. Részletek »

A kennel köhögés gyógyítása

Mi az a kennel köhögés?

A kutyák fertőző légcső és hörgőgyulladását "kennel köhögésnek" nevezzük. Ez egy összefoglaló elnevezés, hiszen a betegségnek számos fertőző oka lehet, a tünetek azonban megegyeznek: a kutya rendszerint láztalan, élénk, eszik, iszik, azonban erősen köhög. Részletek »

Mi az a kennel köhögés?

Hogyan gyógyítsuk meg otthon a beteg kutyánkat?

A fekete teától az olívaolajig – különböző házi szerekkel gyorsan segíthetünk beteg kedvencünkön, ha nem nagy a baj. Köhögés, torokfájás, láz? A kutyánkkal nem kell azonnal orvoshoz rohannunk, ha fáj valamije. Számára is találhatunk hatásos gyógyszert a természet patikájában. Részletek »

Hogyan gyógyítsuk meg otthon a beteg kutyánkat?

Mit tegyünk, ha a kutya szőrtüszőatkás?

Adjunk a kutyának vitaminokat, immunerősítő készítményeket, táplálájuk korának és egészségi állapotának megfelelően stb.), ugyanis ez az alapja a demodicosis kezelésének. Részletek »

Mit tegyünk, ha a kutya szőrtüszőatkás?

A felnőtt kutyák és a galandféreg – hogyan védekezzünk ellene?

Azt minden gazda tudja, hogy a kutyája féreghajtása nemcsak a kedvence számára létkérdés, hanem ezáltal saját egészségét is védi a bélférgektől és az általuk okozott súlyos betegségektől. Miért fontos figyelnünk a belső élősködőkre? Hogyan fertőződnek kedvenceink? Milyen betegségeket okoznak a férgek? Hogyan védekezzünk ellenük? Részletek »

A felnőtt kutyák és a galandféreg – hogyan védekezzünk ellene?

Allergiás kutya: tünet, vizsgálat, gyógyszer

A kutya allergiás megbetegedése egyike az olyan jellegzetes bántalmaknak, amelyek nem mulaszthatók el teljesen. Tünetei jelentkezésekor megfelelő módszerrel kezelni kell a betegeket, gyakran egy állatnál más és más időszakban jelentkező bántalmainál különböző gyógyszerrel. Részletek »

Allergiás kutya: tünet, vizsgálat, gyógyszer

A németjuhász könyöke: nyálkatömlő-gyulladás

Nagytestű kutyáknál - mint például a németjuhász - előfordul, hogy begyullad a könyöküknél található nyálkatömlő. A műtéten már túlestek, most jön a kötéscsere. A műveletet bonyolítja, hogy a németjuhász igencsak izgága fajta. Részletek »

A németjuhász könyöke: nyálkatömlő-gyulladás

Kutyaherpesz – a fertőzés tünetei és a védekezés

A kutyák herpeszvírusos fertőzését okozó Canine Herpes Vírus (CHV) az alfa -herpeszvírusok közé tartozik, amely a környezeti hatásoknak viszonylag kevéssé tud ellenállni. Ez a vírus kizárólag a kutyákban szaporodik, leginkább a vesesejtekben és a nyirokszövetekben. A szaporodásához a 34-35 °C a legkedvezőbb. Kizárólag háziasított és vadon élő kutyafajtákban telepszik meg. Honnan tudjuk, hogy a kutyánk is hordozza? És hogyan segíthetünk? Részletek »

Kutyaherpesz – a fertőzés tünetei és a védekezés

Nekünk orvosság, nekik méreg! - Háziállatokra veszélyes gyógyszerek

Ha kedvencünk megbetegszik, bizony előfordul, hogy első körben házi gyógymódokkal, sőt akár humán gyógyszerekkel próbálkozunk. Ez utóbbi azonban rengeteg veszélyt rejt magában: akár nagy bajt is okozhatunk. Megkérdeztük az állatorvost, hogy miért. Részletek »

Nekünk orvosság, nekik méreg! - Háziállatokra veszélyes
gyógyszerek

Kutya egy természet - avagy Bach doktor, a háziállatok legjobb gyógyítója

Szerencsére az állatgyógyászatban is egyre nagyobb teret kapnak az úgynevezett "alternatív gyógymódok". Amikor már nem segítenek az orvos által felírt orvosságok, a rengeteg szeretet és a nevelés is kevés ahhoz, kutyánk, vagy macskánk kiegyensúlyozott, félelemmentes, vagy csak egyszerűen újra boldog legyen, akkor nagyon fontos szerepet kapnak a Bach-cseppek, hogy kedvencünk - bármi is történt vele - újra a "régi" lehessen. Összeírtunk néhány szert és alkalmazási területeit a leggyakoribb problémákra. Kutyatermészet szerint... Részletek »

Kutya egy természet - avagy Bach doktor, a háziállatok legjobb
gyógyítója

Alkalmi rohamok vagy valódi epilepszia - Mi a különbség?

A felelőtlen szaporításnak is "köszönhetően" egyre több epilepsziás kutya születik. De nem minden roham epilepsziára utal! A mérgezéses esetek kapcsán is jelentkeznek rohamok! Milyen tünetekre, jelekre figyeljünk? Dr. Kiss Gabriella állatorvos megosztotta velünk tapasztalatait. Részletek »

Alkalmi rohamok vagy valódi epilepszia - Mi a különbség?

Kutyák fogápolása - előzzük meg a fogkő kialakulását

Az etetési szokások megváltozásával, az előre gyártott kutyaeledelek elterjedésével kutyáink egyre kevesebbet rágnak, pedig a rágás elengedhetetlen a fogfelszín tisztulásához. De nem a csont a megoldás! Szakértőnk elmagyarázza, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy megőrizzük kutyánk fogainak egészségét. Részletek »

Kutyák fogápolása - előzzük meg a fogkő kialakulását

Kötelező védőoltás és féregtelenítés

Elkísértük Dorka kutyát és gazdiját az állatorvosi rendelőbe, és videóra vettük, ahogy megkapja a veszettség elleni oltását és a féreghajtáshoz szükséges tablettákat. Nézd meg Te is videónkat! Részletek »

Kötelező védőoltás és féregtelenítés

Gyomorcsavarodás kutyáknál

Cikkünk a gyomorcsavarodás veszélyére szeretné felhívni a gazdik figyelmét. Mivel súlyos, életveszélyes gyakran elhulláshoz vezető betegség, fontos, hogy a kutyatartók kellően tájékozottak legyenek vele kapcsolatban. Részletek »

Gyomorcsavarodás kutyáknál

Házi kedvenceink harci sérülései

Nagyon sokféle módon sérülhetnek társállataink. A sérülések következtében sokszor gyulladások, tályogok, testűri vérzések vagy gyulladásos folyamatok alakulhatnak ki. Érdemes keletkezésük szerint sorra venni a sérüléseket, mivel ellátásuk, súlyosságuk megítélése is e szerint történik. Részletek »

Házi kedvenceink harci sérülései

A kutyák fogszabályozása

A kutyák fogszabályozása kapcsán számos előítélet él még. Ha elfogadjuk azt a tényt, hogy gyakran élnek kutyáink velünk a lakásban, emberhez hasonló, gyakran irigylésre méltó jó létben, miért ne fogadhatnánk el egy olyan orvosi beavatkozást, ami számos esetben nem csak esztétikai előnnyel jár. Részletek »

A kutyák fogszabályozása

A bulldog szeme

A bulldog szemhéja (harmadik szemhéjmirigye) gyakran orvosi korrekcióra szorul. Egy ilyen beavatkozást követhetünk végig a következő videón! Részletek »

A bulldog szeme

Felejtsd el a csontot! – videó

A kutya örül a csontnak! – hát persze, de csak eleinte, és nem minden csontnak. Vannak rossz csontok, amik megbetegíthetik ebünket. A háziállat.hu állatorvosa, Kukla Miklós utánajárt, s külön elrettentő videót készített. Részletek »

Felejtsd el a csontot! – videó

A whippet vére

Whippet Lilit néhány napja baleset érte. Fennakadt a kerítésen és csúnyán felsértette az oldalát. Az állatorvos bestoppolta a sebet. Részletek »

A whippet vére

Bojszi füle fáj

Az állatorvos is csak ember: van családja, a családjának pedig kutyája. Így előfordulhat, hogy az állatorvosnak állatorvoshoz kell vinnie a család kedvencét. Részletek »

Bojszi füle fáj

Ha túlnőtt a kutyus orrcimpája, a doki lecsippenti?

Nyomott, rövid orrú kutyáknál gyakori veleszületett rendellenesség, hogy az orrcimpájuk túl hosszú és belégzéskor lezárja a levegő útját. Részletek »

Ha túlnőtt a kutyus orrcimpája, a doki lecsippenti?

Bűzmirigy - mit kell tudni róla?

Szánkázik a kutya vagy a macska, fenekét a földön húzva? Rettenetes szagot áraszt? Gyanús, hogy bűzmirigyei okoznak gondot. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat. Részletek »

Bűzmirigy - mit kell tudni róla?

Kedvenceink egészségéért

Kedvenceink ugyanúgy küzdenek a civilizációs hatásokkal, mint mi emberek. Ezek közül a legismertebbek a fogászati, ízületi és stressz okozta problémák. Ezek alapvető okai gyakorlatilag mind a megváltozott életkörülményekre és táplálkozásra vezethetők vissza. Részletek »

Kedvenceink egészségéért

Kutyaepilepszia: alapvető tudnivalók

A kutyák epilepsziás megbetegedése a kisállat gyógyászatban egyre gyakrabban diagnosztizált idegrendszeri betegség. Lényege: az agyvelő szürkeállományának idegsejt összeköttetés rendszerében, az ingerületi és gátló folyamatok egyensúlyának a felborulása. Részletek »

Kutyaepilepszia: alapvető tudnivalók

A kutyák veszettség elleni kötelező védőoltásáról

Aki eddig csodálkozott azon, hogy húszezer forintra is megbüntethetik a kutyák kötelezető veszettség elleni védőoltásának elmaradása miatt, az készüljön fel: a büntetés összegét megemelték. Részletek »

A kutyák veszettség elleni kötelező védőoltásáról

Hogyan védjünk meg kutyánkat a külső élősködőktől?

Kedvenc kutyánkra számos külső élősködő leselkedik. A parkokban és a szabad természetben tett séták, a többi kutyával esetleg más állattal való találkozások minden nap új lehetőséget teremtenek a parazitáknak a támadásra. Részletek »

Hogyan védjünk meg kutyánkat a külső élősködőktől?

Rettegett vírusok: parvo és szopornyica

Vannak olyan kutyafajták, amelyek különösen érzékenyek a parvóra, mint például a rottweiler vagy az uszkár. Ezek a fajták megfelelő védettség nélkül szinte biztos, hogy előbb-utóbb megfertőződnek a kórokozóval. Részletek »

Rettegett vírusok: parvo és szopornyica

Kullancsok: gyakran ismételt vagy különleges kérdések

Tavasszal a napközben kellemes tartományba emelkedő hőmérséklet ideális környezetet teremt a kullancsok számára. Szerkesztőségünkbe jelentős számban érkeznek a kérdések a vérszívó élősködőkről, így a válaszokat témák szerint, több pontban összetömörítve ezen az oldalon is megjelentetjük. Részletek »

Kullancsok: gyakran ismételt vagy különleges kérdések

A kullancs és a babéziózis

A babéziózist egy, a vízpartok közelében élő kullancsfaj terjeszti, Magyarországon a Balaton környéke, a Duna teljes folyása és a Tisza egyes szakaszai a legfertőzöttebbek Részletek »

A kullancs és a babéziózis

Kedvenceink fülbetegségei - kutya, macska, görény

Az alapvető fülápoláshoz hozzátartozik a külső hallójáratban növekvő szőr rendszeres eltávolítása. Ezt a folyamatot rendszerint állatorvos vagy kozmetikus végzi. Részletek »

Kedvenceink fülbetegségei - kutya, macska, görény

Hogyan működnek a kullancs elleni szerek?

A kullancs a benne levő fertőzéseket mindig csak vérszívás közben tudja továbbadni. Ha még azelőtt elpusztul, akkor nem fertőz. Ráadásul a kutyába belejutott kullancs szeret ide-oda mászkálni a kutyában... Részletek »

Hogyan működnek a kullancs elleni szerek?

Mit kell tudnod a kutya csípőízületi diszpláziájáról?

Általában nagyobb testű fajtákban jelentkezik (pl. német juhászkutya, labrador, rottweiler, masztiff), de gyakran találkozunk kisebb fajtáknál is ezzel a betegséggel (vizsla, pumi). Részletek »

Mit kell tudnod a kutya csípőízületi diszpláziájáról?

A bolhásság következményei

A bolhásság régi betegség, de cseppet sem ment ki a "divatból"! Nem maga a "kis parazita" okozza a fő gondot, hanem áldatlan tevékenységének a szövődményei az igazán problematikusak. Részletek »

A bolhásság következményei

Kullancsok közt védetten

Ez az aprócska ízeltlábú állat méretéhez képest komoly riadalom forrása. Jogosan, hisz miközben a bőrbe fúródva hajszálerekből, vérből táplálkozik, nyálát visszaöklendezve fertőzhet. Részletek »

Ajánlott oltási program kiskutyáknak

A kutyusok immunrendszere nincs felkészülve a nagyvárosokban felerősödött fertőzőképességű vírusokra, baktériumokra, ezért szükséges rendszeres oltásuk. Részletek »

Ajánlott oltási program kiskutyáknak

Mit kell tudni a kutya tüzeléséről?

Mennyi ideig tart a kutyánál az első tüzelés? Mikor lesz a következő? Hogyan vehető észre szuka kutyánál, ha csendes tüzelése van? Részletek »

Mit kell tudni a kutya tüzeléséről?

Öröklött vagy szerzett epilepszia?

Sok esetben fordulnak hozzám 8-10 év feletti (idős) kutyákkal, melyek az epilepsziás rohamok különböző típusait mutatják. Részletek »

Öröklött vagy szerzett epilepszia?

Mit okoz a jeges környezet kedvenceinkek?

Télen gyakori probléma a kutyák a lábsérülései, melyekért a jég, a hó, illetve a felsózott utak tehetők felelőssé. Részletek »

Mit okoz a jeges környezet kedvenceinkek?

Webdokink jól meggyógyítja a begyulladt kutyamandulát - videó

A kutya mandulagyulladása többnyire heveny lefolyású, de ritkán válik idültté. Heveny gyulladás során a kutya bágyadt, étvágytalan és a betegség első időszakában magas láz is előfordulhat. Jellemző tünet még az öklendezés illetve a krákogás, nyálzás. Részletek »

Webdokink jól meggyógyítja a begyulladt kutyamandulát - videó

Holisztikus állatorvos: átlát a betegségen?

A holisztikus állatorvoslás elvileg több mint a hagyományos: az állatot kezelő állatorvos figyelembe veszi a páciens életkörülményeit, saját megérzéseit, valamint az alternatív gyógyítás lehetőségeit is. De ez valóban több? Részletek »

Holisztikus állatorvos: átlát a betegségen?

Támadnak a kullancsok, védjük meg kedvenceinket!

Szinte bármely évszakban számolnunk kell a kullancsokkal, azonban az év során két különösen veszélyes periódusra kell felkészülnünk, az első a tavaszi, a második az ennél valamivel kevésbé kifejezett őszi kullancsáradat. Részletek »

Támadnak a kullancsok, védjük meg kedvenceinket!

Duci a kutyám?

Európában egyre többen vannak a túlsúlyos és elhízott kutyák. A probléma előfordulási gyakorisága az utóbbi években drámai mértékben nőtt. Cselekednünk kell, amelyben segítségünkre lehet a testsúlykontroll program! Részletek »

Duci a kutyám?

Borisz bulldog ekcémája - Hogyan kezeljük?

Borisz egy 9 hónapos francia bulldog kutya, aki ekcémás bőrgyulladása miatt pár hete gyakori vendég a Kutyavári Klinikán. Videón a gyógyító folyamat. Részletek »

Borisz bulldog ekcémája - Hogyan kezeljük?

CONVENIA – ANTIBIOTIKUM PIRULÁK HELYETT (x)

A házikedvencek antibiotikumos kezelésében az egyik legnehezebb feladat a tabletták rendszeres beadása. Ezt a problémát orvosolja egy két hétig hatásos injekció. Részletek »

CONVENIA – ANTIBIOTIKUM PIRULÁK HELYETT (x)

FOGAS KÉRDÉS (x)

A rendszeres fogápolás kutyánknak is fontos! Nézzük, hogyan vehetjük rá ebünket a fogmosásra! Részletek »

FOGAS KÉRDÉS (x)

KUTYÁNAK IS JÁR A VITAMIN! (x)

Tavasszal mindenki egyre több időt tölt a szabadban. Ilyenkor azonban már nem csak a kellő vitamin- és ásványianyag-bevitel a fontos, hanem a kullancs elleni védekezés is. Részletek »

KUTYÁNAK IS JÁR A VITAMIN! (x)

Mopsz Tódi csípője (videóval!)

Tódi gazdái arra lettek figyelmesek, hogy a kutyus fájlalja a hátsó lábait, biceg és a lépcsőmászás se megy már úgy neki, mint régen. Részletek »

Mopsz Tódi csípője (videóval!)
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szeged

(Pálosi Gizella, 2012.07.11 22:34)

Az én csivi kiskutyám olyan hangot ad ki mintha az orrában lenne valami ,befelé szívja a levegőt de közben krákog meg mintha még csuklana is,van hogy több óráig nem csinálja,akkor alszik de aztán egyszer csak rájön és és újra krákog,de van étvágya ,iszik is. Lehet hogy ez is kennelköhögés?

Re: Szeged

(laci, 2016.08.24 20:01)

5VGTC

Baja

(Mező Angéla, 2013.04.25 16:09)

Van egy kiskutyám aki vakon született kb. 4 hetes lehet mit csináljak vele ?? altassuk el vagy hagyjuk meg ??

Re: Baja

(Nonem, 2013.05.21 13:12)

Hét éves a pekingink, nagyon jól boldogul hallás és szaglás alapján. Kár lenne érte.

Re: Re: Baja

(jani , 2014.08.12 23:05)

van egy kis csivavam es lazasodik 39 6 szokleni alaza nem tudnatok segiteni hogy hogy kezel jem ithon mert az orvasa elment kirandolni

Re: Szeged

(Fodor Lászlóné, 2015.02.24 10:52)

Re: Szeged

(Réti Kata, 2015.05.28 19:44)

Beteg lett a kutyusom.Orrába mehetett valami,mikor levegőt vesz krákog,hörög. :(

Kisvárda Szabolcsvezér út 32.

(Nagy Józsefné, 2015.08.23 16:01)

Kedves Doktor Úr!
13 éves mopsz kiskutyánknál mostanában, ha nincs jól, folyik a nyála. Nem tudjuk, hogy mi lehet az oka. Ilyenkor nagyon szomorú, nem leli a helyét. Mi lehet ennek az oka? Üdvüzlettel Nné